Kort om publikationen

Hensigten med nærværende publikation er at samle de forskellige statistikker, der kan medvirke til at belyse antallet og sammensætningen af turister i Grønland. Publikationen omhandler antal udenrigspassagerer på rute- og charterfly, antal overnatninger på overnatningssteder og antal krydstogtspassagerer.

 

Tidspunktet for udgivelsen af publikationen er fastsat således, at den udkommer få måneder efter afslutningen af turistsæsonen. I stedet for at kalenderåret følges, sættes turistsæsonen således til at strække sig fra 1. oktober til 30. september i det efterfølgende år, dvs. sæson 2014/15 i denne udgivelse.

 

Publikationen forsøger ikke at opgøre det samlede antal turister, men belyser udviklingen i turisme med udgangspunkt i flere indikatorer.

 

Grønlands Statistik opererer ikke med forskellige typer turister. Alle udenrigspassagerer og overnattende gæster, uanset formål og bopæl, registreres i flypassagerstatistikken og overnatningsstatistikken. Krydstogter er principielt adskilt fra flypassager og overnatningsstatistikken.